טועמים השראה

שף אביבית פריאל- אביחי

אביבית החלה את דרכה בקפה אלכסנדר, אז החל רומן קולינרי עשיר דרך קורס קונדיטוריה ב”תדמור”, מלונות דן, שפית של “טברנה על החוף” בחוף אכדיה, ביסטרו הין “וינונה” ושפית ראשית של “טפאו”. את האוזריה הקימה עם שותפתה אופיר-לימור לאמי ב- 2012 ולאחרונה התווסף הנקסט דור, טאפאס בר ים תיכוני”.

ההשראה: רוזה פארקס (1913-2005)

רוזה הייתה אישה אפרו- אמריקאית שהתפרסמה בשל סירובה לפנות את כיסאה באוטובוס לאדם לבן, מה שאמנם הוביל למעצרה, אך גם הוביל בעזרתו של מרתין לות’ר קינג, לביטול מדיניות ההפרדה הגזעית באוטובוסים .

המנה:

סביצ’ה שרימפס ג’מבלאייה.

מדוע בחרת את המנה:

ג’מבלאייה הוא תבשיל אמריקאי דרומי על בסיס פלפלים ועגבניות, בדרך כלל מכיל בשר או עוף ומוגש עם אורז. המנה שלנו היא גרסה קלילה יותר:

סביצ’ה שרימפס עם ג’מבלאייה, אבוקדו וכוסברה.

“בביקורי האחרון בניו אורלינס חשבתי על האישה החזקה הזאת שלא מפחדת לעמוד (לשבת במקרה הזה) על העקרונות שלה והצליחה להוביל לשינוי אדיר, במעשה בלתי אלים, אבל כל כך עוצמתי ואמיץ”

m81589_s

כתובת מסעדת אוזריה: מטלון 44, תל אביב יפו

טלפון: 03-5330899

חזרה לדף הפרויקט >>