טועמים השראה

שף רימה אולברה

רימה ילידת קליפורניה, ארצות הברית, אשר החלה את דרכה הקולינרית בגיל 14 בקפה בוז’ולה (Cafe Beaujolais) במנדוסינו, קליפורניה. רימה למדה באקדמיה לקולינריה בסן פרנסיסקו, הובילה מסעדות נחשבות בקליפורניה ובשנת 2000 עלתה לישראל. בשנותיה הראשונות בישראל הפעילה קייטרינג בוטיק וייסדה מועדון ארוחות סודי בביתה. בשנת 2012 הקימה את מסעדת אואזיס.

ההשראה: דורותי פרקר (1893-1967)

משוררת, סופרת וסטיריקנית אמריקאית. דורותי פרקר כתבה סיפורים ושירים רבים המתאפיינים בציניות, מודעות עצמית והומור עוקצני. היא הייתה ידועה לשמצה באהבתה לתענוגות החיים ובהיותה אלכוהוליסטית שלא מתנצלת על אורחות חייה. דורותי סבלה מדיכאון אשר העצים את היצירתיות שלה לאורך השנים.

המנה:

תפוחי אדמה קטנטנים פריכים ממולאים בקרם פרש עם וורמוט, קוויאר טוביקו, וג’לי ג’ין מרטיני.

מדוע בחרת את המנה:

המנה מייצגת הוללות, לחיות את הרגע, הרגשת שמחה אשר באה לכפות על מלנכוליה עמוקה.

“הלוואי ויכולתי להכין אותה עבור דורותי פארקר כל ערב, ולבלות עימה לילה שלם של שיחות תוך כדי שתיית אלכוהול…”.

m2168

כתובת מסעדת אואזיס: מונטיפיורי 17, תל אביב יפו.

טלפון: 03-6206022 

חזרה לדף הפרויקט >>