מחמש יוצאת אחת? 5 מסעדות שפשוט אסור לכם לפספס בקיץ הקרוב

בין אם זה קפיצה לארוחת צהריים חפוזה בין פגישות, ארוחת ערב קלילה עם בת הזוג באמצע השבוע או ארוחת שישי חגיגית עם כל המשפחה – נראה כי בילוי במסעדות הפך לבילוי המועדף על הישראלים בשנים האחרונות. וטוב שכך.

השבוע התחיל ברגל שמאל? רבתם עם בת הזוג? חבר נפל עליכם בסופ”ש בלי להודיע? כל תרחישי היום-יום האלה משותפים לכולנו. אל תבכו, הם לגמרי צרות של עשירים בגדר ‘נחמת יחיד בצרת רבים’ ולכן מסמנים, יותר מהכל דווקא את השפיות והאופטימיות. הרי בינינו תמיד יהיה ממה להתבאס ועל מה להתלונן – הבוס המנדנד, שכר הדירה הגבוה מדי והתסכול מהכותרות בעיתון. אבל עזבו אתכם – קחו החלטה – תטרפו את החיים. תתענגו על הרגעים הקטנים האלה של נצנוצי האושר. תסתכלו על חצי כוס הטובורג המלאה. ובחייאת – תאכלו משהו. ארוחה במסעדה טובה היא החוויה האסקפיסטית המושלמת, שבסופה אתה חושב שאם יהיה יותר טוב נשתגע.

אז לפני שהקיץ הקרוב ייגמר, ואולי גם מעט לאחר שיחליפו הסתיו, הנה המלצות ל- 5 מסעדות נהדרות, אשר תצענה לכם ארוחה טובה במחירים שווי נפש ובעיקר, אווירה מעולה:

אוזריה-

Untitled design (14)

ה- ‘אוזריות’ היווניות הן ברים קטנים ושמחים המגישים, לצד מגוון רחב של בירות ואוזו, מבחר מזטים עזי טעם לליווי הדרינק. ביקורים תכופים ביוון הוא שנתן לשפית אביבית פריאל אביחי (“טאפאו” לשעבר) את ההשראה לפתיחת “אוזריה” – חמארה מודרנית המגישה אוכל ים תיכוני ושמח בלב שוק לוינסקי. קפיצה למקום תחשוף עיצוב פשוט ונקי הכולל בר ארוך מעץ בהיר כשמעליו ניצב מגוון עשיר של בירות ואניסים. כל שנותר הוא לפתוח כפתור בחולצה, לתפוס את מקומכם על הבר או להתמקם בנוחות על אחד מהשולחנות הקומפקטיים שבמקום ולהשקיף על השכונה הצבעונית דרך החלונות רחבי ידיים. יאסו.

מטלון 44, תל אביב יפו. טל’: 03-5330899

קפה אל- נור

קפה אל נור היא מסעדת דגים בניצוחו של השף רוברט קלוגר, אשר נעה על משולש מרוקו – תוניס – תורכיה. בכישרון רב יצר קלוגר תפריט שיירינג שמח בסגנון ‘פתיחת שולחן’ (״קמיה״ תוניסאית), הכולל 14 סלטים טריים במילוי חוזר וללא תוספת תשלום, המלווים את מיטב הדגה ופירות הים המקומיים. את מבחר המנות העצום תוכלו להוריד בקלות בבר העצום עם בירת טובורג קרה מהחבית או מבחר תזקיקים מאגן הים התיכון וצפון אפריקה. המקום פתוח שבעה ימים בשבוע כאשר בשישי-שבת מציע המקום ארוחת בראנץ’ מפנקת במיוחד בין השעות 11:00-15:00.

המלון ג’ורג’ 88, תל אביב יפו. טל’: 03-9033995

שיפודי איציק הגדול-

כמתחייב מאחת השיפודיות הטובות ביותר בארץ, המסעדה היפואית מציעה ללקוחותיה פתיחת שולחן הכוללת כ- 25 סלטים טריים, לצד דגי ים ולחמים מיוחדים הנאפים במקום בטאבון אבן. אולם מרבית הסועדים עולים לרגל למסעדה שבנה יצחק לוזון (איציק) כבר ב- 1996 בשביל לזלול ממגוון הבשרים הרחב אשר מתיישן במקררים מיוחדים במקום. מהחבית תוכלו ללגום בירות קרות, ביניהן טובורג וקרלסרג ואם תחשוק נפשכם בכוס יין, תוכלו להיעזר בתפריט יינות מתיישנים שלא יבייש אף מסעדת יוקרה. אז בביקור הבא שלכם במדרחוב של יפו או באחד מהחופים עמוסי הצעירים שנמצאים במרחק הליכה קצר, עשו לעצמכם טובה ופתחו שולחן כיד המלך.

דוד רזיאל 3, תל אביב יפו. טל’: 03-6830033

נונו-

נונו היא מסעדה איטלקית רחבת ידיים אשר שמה הולך לפניה כמי שהעירה את אזור הוד השרון משנתו הארוכה. בעזרת עיצוב נגיש ומודרני, מטבח פתוח שבמרכזו תנור עצים ייחודי אשר מנפק פיצות פריחות וריחניות (אולי הטובות בארץ), בר גדול ורחבה מלאה בשולחנות עץ אופנתיים, הפכה ”נונו” במהרה לחביבת הקהל. תוסיפו לכל זה גינה אחורית יפהפיה, תפריט אלכוהול עשיר בבירות, יינות חוץ וכהילים ייחודיים והנה קבלתם את המסעדה הכי נכונה באזור השרון. אם הייתם צריכים הוכחה שאפשר שאפשר לאכול ולשתות טוב ובסטייל גם מחוץ לת”א – קבלתם אותה.

ז’בוטינסקי 2, הוד השרון. טל’: 09-8353600

אונזה-

אחרי שהשתפשפו במטבחים הטובים בישראל, ולאחר הפרידה מהשף המוערך יוסי שטרית, נבחרו אריק דרחני ומולי מגריסו, לצמד השפים שינווטו את מסעדת ‘אונזה’ היפואית והטרנדית במים העמוקים של מסעדות וברי שוק הפשפשים. השניים מציגים בכישרון רב, תפריט אוכל עות’מני-טורקי עכשווי, תוך שימוש בחומרי גלם מעולים ושלל טכניקות מסורתיות ומודרניות. התפאורה מחוץ למסעדה מציגה את סמטאות שוק הפשפשים ההומה אדם ומתובל בבליל שפות זרות הנישאות בפיהם של התיירים הרבים הפוקדים את האזור. ומבפנים – עיצוב מודרני וסקסי עם בר רחב ידיים ושולחנות ישיבה אינטימיים, אשר ניצבים בגאון במרפסת המסעדה- הרחוב עצמו. ההימור שלנו: ערב שקט וחמים, כוס בירה קרה כשלצידה ‘לחמא בעג’ין’ – מאפה בשר קצוץ עם בצל מקורמל, טחינה, עגבניות ובהרט יפואי, כבר יכניסו אתכם לאווירה. משם תקחו את זה לאן שתרצו.

רבי חנינא, שוק הפשפשים, יפו. טל’: 03-6486060